Charlotte Hendricks schrijft HR-beleid met toekomst

Via werving en selectie vond Charlotte Hendricks in 2015 haar plek als HR-Manager bij HARTING Benelux. Alser nieuwe medewerkers nodig zijn, belt ze meestal Adecco. ‘Het bureau voeltperfect aan wie bij ons past’.

HARTING Benelux is een innovatief bedrijf. Specialisme: connectoren voor alle denkbare elektrische en elektronische oplossingen. Van engineering tot logistiek en onderhoud. De drijvende kracht is Cor van der Graaf, Managing Director en ondernemer in hart en nieren. Met hem aan het roer maakt HARTING Benelux een stevige groei door. Zo zette Cor naast de verkooporganisatie een eigen productiefaciliteit op. Daar werken ruim 25 mensen. Op de vestigingen in Nederland en België werken inmiddels ruim 50 medewerkers.


Charlotte Hendricks heeft gewerkt aan een eigentijds HR-beleid dat helpt om de organisatie gereed te maken voor de toekomst. Adecco heeft hieraan een steentje bijgedragen. Soms is het goed om eens van buitenaf naar de organisatie te laten kijken.


Haar liefde voor het vak kan Charlotte volledig benutten. Een nieuwe pensioenregeling, functionerings- en beoordelingscyclus, arbeidscontracten, functiehuis en loongebouw, solide dossiervorming, personeelshandboek en een personeelsinformatiesysteem. Het is allemaal op orde.


Charlotte: ‘Er is heel veel gedaan in korte tijd. En dat was mogelijk omdat HARTING Benelux een compacte onderneming is binnen een enorme multinational met wereldwijd ruim 4.300 medewerkers. Hier werken we met korte lijnen!


Cor is een mensen-mens en zegt altijd, we hebben allemaal hetzelfde doel. Ik heb de verantwoordelijkheid voor het totale HR-beleid van HARTING Benelux en van Cor het vertrouwen gekregen om dit naar eigen inzicht vorm te geven. Dat is een geweldige vakinhoudelijke en persoonlijke uitdaging. Dag in dag uit. Mijn volgende stap is het opzetten van een gedetailleerd opleidingsplan. Dit is goed voor de organisatie en goed voor de medewerkers.


Ons HR-Beleid is er één met toekomst dat maakt ons een interessante werkgever voor mensen op alle functie- en opleidingsniveaus.